25/10/10

Correllengua pola llingua catalana



Un moment de la cercavila amb actuacions davant de la Paeria de Lleida

Lleida
La capital del Segrià va acollir dissabte 23 d'octubre el Correllengua, una iniciativa reivindicativa a favor de la llengua i cultura catalanes que recorri tots els territoris de parla catalana -des de Fraga(Baix Cinca) a Maó(Menorca) i des de Salses(Rosselló) a Guardamar del Segura(Baix Segura)- i que sota l'organització de 13 entitats de la ciutat de Lérida aquest any va homenatjar la figura del poeta Màrius Torres. Els actes van començar amb la inauguració a l'Ateneu Popular de Ponent de l'exposició Estrictament personal: la literatura de Pedrolo vista a través de l'objectiu, que es pot visitar fins al pròxim 29 d'octubre. A la tarda va ser el torn del Bocamoll de Ponent, que va donar pas a la cercavila de grups de cultura popular lleidatans des de la plaça de l'Auditori fins al Pati de les Comèdies, al costat de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que va servir d'escenari per a una mostra de cultura popular. Un concert de Republika Ska va clausurar el Correllengua després del manifest a càrrec d'Adelais de Pedrolo i una exhibició de sardanes.
Más Info:Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana
Fonte: diari Segre

2 comentarios:

  1. Maravilloses sardanes (elegancia y respetu, comunión de sentimientos y de participación, música nel más elevau de los sentíos o seya con mayúscules, espíritu de catalanidá y d'espíritu, l'inauguración del Ateneu Popular de Ponent, exposición, conciertos, etc. ye la gran manifestación cultural del Correllengua. Felicidaes y aplausos milenta a los organizaores y participantes nel eventu dende Asturies.

    ResponderEliminar
  2. sí, perbona iniciativa. N'Euskalherria faen tamién una carrera popular en favor del euskera.Creyo que tamién en Bretaña cola llingua bretona. Podría faese daqué asemeyao n'Asturies.
    Solo dicíte que la inauguración yera una Esposición nel Ateneu Popular que va que ta inauguráu dellos años.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.