8/10/10

Xuiciu a la intérprete d'árabe que faló en catalán a la Guardia Civil de Palma de Mallorca


Suspedíu’l xuiciu a la intérprete d'árabe que faló en catalán a la Guardia Civil de Palma.
Per tal que la defensa pugui accedir a diverses proves. El capità de la Benèmerita va denunciar la traductora per injúries i li demana 10.000 euros d'indemnització.

Nova suspensió del judici contra la traductora Saida Saddouki per tal que la defensa pugui accedir a dues proves. La intèrpret d'àrab i amazigh havia de realitzar l'agost de 2007 unes traduccions a la caserna de la Guàrdia Civil de Palma. Ella va denunciar que la van acomiadar ja que va parlar català i la van insultar amb paraules com “mora catalanista”.Tot i que el delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, va anunciar l'obertura d'un expedient informatiu contra els agents implicats, el capità de la Guàrdia Civil Bartolomé del Amor va denunciar Saddouki per injúries. En aquest sentit li demana 10.000 euros d'indemnització i una multa de 2.520 euros mentre que la fiscalia reclama 1.000 euros en concepte de responsabilitat civil i 1.440 de multa.
Saddouki ha rebut el suport de l'Obra Cultura Balear (OCB) entitat a la qual va acudir per denunciar el seu cas. Entre altres paraules, la intèrpret sosté que del Amor la va increpar dient frases com “em sembla vergonyós que siguis d’un altre país i defensi una llengua que ni tan sols existeix, perquè uns se l’han inventat i, a sobre, véns tu a defensar-ho”. “El que em faltava, una mora catalanista, vols el català, doncs queda’t amb ell. Saps que aquí, en aquesta casa, no hi ha altra cosa que odiem tant com aquest maleït idioma i posicions com la teva”, també hauria afirmat.

El judici se celebra avui després que se suspengués el passat 14 de setembre perquè un dels agents de la Guàrdia Civil -destinat fora de Mallorca- no va poder declarar per videoconferència. Ara, la defensa ha forçat una nova suspensió per poder accedir a proves com l'expedient intern de la Guàrdia Civil sobre el cas o la gravació de vídeo.També el 20 de setembre es va suspendre per defecte de forma un altre judici en aquest cas contra un agent del cos armat per presumptament agredir un noi per parlar en català a l'aeroport de Palma.

Fonte: Nació digital.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.