16/10/10

Demanden más hores en catalán a TVE



Tant el consell assessor com els treballadors volen un projecte estable.
El consell assessor de RTVE a Catalunya va emetre ahir un comunicat, en què celebra que la direcció de La 2 s'estableixi al centre de Sant Cugat i considera “un pas endavant” l'establiment d'una franja estable de programació en català, però també remarca que “queda molt camí per recórrer” pel que fa a la graella en català. En aquest sentit, demana que s'ampliï la franja; que es destini un canal de la TDT al català i les altres llengües de l'Estat; que 59 segons s'emeti a La 1; i que transmissions de Teledeporte es puguin seguir en català. Una de les principals preocupacions del consell és L'informatiu, pel qual demanen un horari més competitiu i que es remeti al 24 Horas, i sobretot que es garanteixi “l'emissió dels dos informatius diaris en català els set dies de la setmana”. Proposen que quan hi hagi transmissions esportives a La 1 s'emeti L'informatiu migdia al 24 Horas.

Més dur va ser el comunicat del comitè general intercentres de TVE –el màxim òrgan dels treballadors de l'ens–, que rebutja els nomenaments de la direcció de La 2 perquè en lloc de “racionalitzar l'organigrama i donar un exemple d'austeritat” s'han “duplicat” els càrrecs “en una cadena on abans no hi havia cap direcció”. El comitè estatal també està preocupat per “la falta de definició i de projecte” del centre de Sant Cugat i qualifica la gestió de Montse Abbad de “nefasta”, ja que en el seu mandat “s'han anat traient competències” al centre; ha perdut “pes i presència al prime time de La 1”, i la programació en català “s'ha vist reduïda significativament”.

L'últim capítol que se cita és la supressió de la figura del corrector de català. Precisament ahir el comitè d'empresa de TVE a Catalunya va informar que ha enviat una queixa sobre el tema als grups parlamentaris, el Síndic de Greuges, la secretaria de Política Lingüística i el consell assessor.

Fonte: Avui

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.