3/9/10

La Generalitat garantiza l'usu del catalán en TV3


El president de la Generalitat, José Montilla, ha garantit l'ús del català a TV3. En una entrevista a Els matins d'estiu, ha afirmat que "TV3 seguirà utilitzant el català de manera normal, com fins ara. No com a llengua preferent, sinó normal, com ha fet des de la seva fundació”.

En aquest sentit, ha assenyalat que "jo defenso el que el poble de Catalunya va votar. Ara per ara estem on estem i l’autogovern ha de ser el que dictamina l’Estatut. Si algú vol un altre instrument per dirigir el camí que ha de seguir Catalunya que digui quin serà. Com i quan l’aplicarà?”.

Sobre la sentencia de l'Estatut, Montilla ha apuntat que "hi ha alguns aspectes declarats inconstitucionals, però que són molt importants i que mirarem de recuperar. Recuperarem en globalitat”.

Per últim, en referència al recurs contra llei d’immigració i acollida, el president ha dit que “la llei està vigent, el recurs que ha presentat el PP sobre aquesta llei no ens impedeix de seguir-la aplicant. la llei està vigent” i ha afegit que "el PP no accepta que la llengua de Catalunya és el català”.

Fonte: e-notícies

4 comentarios:

  1. Neto que fai'l Principáu na defensa del asturianu na TPA, ¿verdá collacios?...

    ResponderEliminar
  2. Este articulo vien perbién pa seguir col que fai unos dias publicasti sobre la RTPA.
    Comentar qu'esta ye la demostracion de quien dende les instituciones da un minimo de sofitu y respetu a la so llingua, por desgracia
    aqui siguimos fondiaos na risa facil, el garrulismo y lo politicamente correctu eso cuando se utiliza
    por non dicir la represion, el clientelismo y el despreciu. Pero bonu a lo meyor pa poder
    ameyorar esta situacion habria que plantegase si'l modelo de televison publico en Asturies ye verdaderamente
    democratico o solamente esta al servicio del gobiernu n'este caso PSOE o meyor dichu d'una persona Tini Areces.

    ResponderEliminar
  3. Sense oficialitat, amb poca presència a la TV i la ràdio, sense immersió lingüística a les escoles i sense ser obligatori pels funcionaris, és un miracle que encara parleu l'asturià. I serà un miracle més gran encara que el parlin els vostres descendents d'aquí a 50 anys. No hi ha volta de fulla [non hai opción].

    ResponderEliminar
  4. Ye d'esperar que les coses camuden pa meyor a mediu plazu cola oficialidá y una mayor presencia na educación y nos medios. Pero ye verdá que tamos na encruciyada de la sobrevivencia o el desaniciu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.