29/5/14

V Romería de la primavera en Ciañu pa esta fin de selmana


   L’Ayuntamientu de Llangréu, en collaboración cola Asociación de Vecinos S. Antonio de Ciañu y les agrupaciones corales José León Delestal, Santa Apolonia, S. Andrés Sergio Domingo, Polifónica L’Entregu y Agrupación vocal Alfredo de la Roza organicen esta quinta fiesta de primavera que va tener llugar en Ciañu esti sábadu 31 de mayu y el domingu 1 de xunu.

   La Romería presenta una montonera actos que, dende la mañana’l sábadu, van llevar folixa y cultura tradicional per tol distritu llangreanu de Ciañu. El sábadu a les 11:00 hores, el disparu morteros va anunciar l’empiezu de la V Romería de Primavera en Ciañu pa siguir cola inauguración y apertura 1er Mercáu Tradicional Romería de Primavera. A les 13:00 hores empieza’l V Certame Cantando pelos chigres cola entrega llibros de cantares y rondes pelos chigres de Ciañu colos coros y pareyes de gaita y tambor. Yá de tarde, a les 18:00 hores va tener llugar una sesión de canción asturiana y l’actuación de la Bandina Tradicional Valle del Nalón nel quioscu’l parque Rosario Felgueroso de Ciañu. La tarde’l sábadu va rematase con una actuación del grupu folk Degañans a les 19:30 horas.

   Pal domingu, amás de siguir col Mercáu Tradicional de Primavera, a les 11:00 va haber diana floriada con gaita y tambor, desfile de xigantes y cabezudos y disparu de morteros. A les 12:30 hores va haber un conciertu de la Banda Música de Llangréu nel quioscu’l parque de Ciañu. Dempués, a les 13:30 va tener llugar la segunda parte del V Certame Cantando pelos chigres. Yá de tarde, a les 17:00h, el parque de Ciañu va ser escenariu d’actividaes pa tolos públicos: xuegos y deportes tradicionales, atracciones pa neños y neñes y actuaciones de bandines tradicionales y pareyes de gaita y tambor. A les 17:00 hores va tener llugar la V ROMERÍA DE PRIMAVERA cola actuación nel quioscu’l parque de los coros, canción asturiana, la Bandina Tradicional Valle del Nalón y el Colectivu Musica Tradicional y Baille L’Enguedeyu, too esto con escenariu llibre y pipa de sidra. Va poner el ramu a esta romería’l conciertu de Los Foolanos a les 19:00 hores nel quioscu’l parque Rosario Felgueroso de Ciañu. Demientres estos dos díes y hasta’l 27 de xunu, el Centru de Referencia de la Cultura y la Llingua Asturiana Casa de los Alberti va acoyer la esposición Ciañugrafía III, Ciañu n’imaxenes.                                        Fonte: Asturnews

3 comentarios:

  1. De folixa en folixa agora en Ciañu.

    ResponderEliminar
  2. De folixa en folixa agora en Ciañu... pero siempres n'asturianu ¿non?

    ResponderEliminar
  3. Yá ye la quinta, que siga p'alantre con ganes y bonos sofitos.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.