22/3/14

Una jutge treu la custòdia a una mare per escolaritzar la filla en català

La resolució entèn que dificulta la seva "evolució"


Una jutge canària ha retirat la custòdia a una mare canària que va venir a viure a Ripollet perquè l'escola s'imparteix en català. La jutge de Tenerife entén que aprendre el català pot estar suposant a la nena una dificultat en la seva "evolució".
 
En la resolució judicial, que ha avançat el diari "El Punt Avui", la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Güímar apunta que, davant la falta d'entesa dels pares sobre la custòdia de la filla, cal preservar l'interès superior de la menor.
 
En el seu escrit, la jutge sosté que la nena ha anat a viure a una "comunitat definida per unes característiques especials d'integració". I és que, subratlla, a l'adaptació normal a un canvi de territori o de costums s'hi ha d'"afegir la dificultat d'haver d'aprendre una llengua, el català, que de tots és conegut que es fa servir per gran part de la societat catalana, així com per les escoles".
 
La jutge també basa la seva decisió en el fet que la dona treballa i té menys disponibilitat horària que el pare, que és a l'atur.

Fonte. Nació Digital

4 comentarios:

  1. Comença a complir la llei constitucional ratificada ja fa un temps pel TC, amics.

    ResponderEliminar
  2. ¿Catalunya, país lliure? non ye llibre, non. Esi ye'l problema, ye una dictadura llingüística bien tapada dende fai muncho tiempu.

    ResponderEliminar
  3. Tuvi que vivir 9 meses por tabayu cola mio familia y obligaes a incorporase a medio cursu al colexu ya institutu en catalán les mios fíes perdieron un añu, ¿eso ye llibertá o dictadura llingüística? esa llibertá ye mentira y un enorme abusu pa los/las escolinos.

    ResponderEliminar
  4. Samuel, a tu no et van ensenyar els teus pares a no dir mentides?

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.