16/3/14

La Viquipèdia en català celebra el seu tretzè aniversari amb un concurs

Viquipedistes d'arreu del món s'han registrat per participar al Catalan Culture Challenge que s'inicia avui

La Viquipèdia en català fa tretze anys i per celebrar-ho, des d'Amical Wikimedia, han convocat el concurs internacional  Catalan Culture Challenge per traduir i ampliar al màxim número de llengües 50 biografies destacades de la cultura catalana. El concurs ha començat avui 16 de març i s'allargarà fins al 15 d'abril d'aquest mateix any.

De moment, ja s'hi han registrat viquipedistes d'arreu del món que ampliaran aquestes biografies a l'ànglès, asturià, àzeri, castellà, català, finès, francès, gal·lès, indonesi, neerlandès i occità.

Per tal de facilitar al màxim la participació, el concurs és simple en estructura: es basa en un sistema de punts on els participants obtenen punts per cada millora i/o traducció que facin en un dels 50 articles llistats. Guanyen els 10 usuaris amb més punts. Tothom pot ajudar en qualsevol idioma. Per participar només cal registrar-se a la secció Participants.

Durant aquests primers anys Amical ha centrat molt la seva activitat en fer possible que el coneixement estigui disponible en català, a través de concursos, tallers, viquimaratons i projectes de col·laboració amb multitud d'institucions, entitats, museus, biblioteques, arxius, escoles i universitats.

Amb aquest projecte comença una nova etapa d’expansió multilingüe on vol fer arribar tot el coneixement sobre cultura catalana arreu del món, d’una manera oberta i gratuïta. D'aquesta manera, posa plenament en marxa la segona pota del seu objectiu fundacional: que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible en qualsevol llengua.

1 comentario:

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.