29/8/11

Nona edición del Salón del Llibru Asturianu de Xixón



El Gremiu d'Editores d'Asturies y les editoriales que lu integren van cellebrar a partir d’esti vienres 26 d'agostu la nona edición del Salón del Llibru Asturianu, que se va allugar nuevamente en Xixón, nuna carpa de cien metros cuadraos asitiada na cai Francisco Tomás y Valiente.

A la inauguración, que va tener llugar a les 12:00 hores del vienres 26, van asistir Ángela Sanchez Vallina, presidenta del Gremiu d'Editores d'Asturies, Carlos Rubiera, conceyal de Cultura, Educación, Festexos y Mocedá del Conceyu de Xixón y Alfredo Ignacio Álvarez, Director Xeneral de Política Llingüística del Gobiernu d'Asturies.

La carpa va tar abierta al públicu mientres diez díes, hasta'l domingu 4 de setiembre, siendo l'horariu d'apertura: de llunes a vienres de 11:00 a 14:00 hores y de 17:00 a 21:00 hores, y los sábados y domingos de 11:30 a 14:30 hores y de 16:30 a 21:30 hores.

El IX Salón del Llibru Asturianu va esponer gran parte del fondu bibliográficu de les editoriales asturianes, con más de 1.000 títulos tantu n'asturianu como en castellán, col fin de dar a conocer la riqueza y calidá del llibru editáu n'Asturies.

La organización d'esti Salón cunta col patrociniu del Conceyu de Xixón, la Conseyería de Cultura y Deporte del Gobiernu d'Asturies, CEDRO y l'Obra Social y Cultural de Caxastur.

El vienres a les ocho la tarde, Valentín Álvarez Álvarez va roblar exemplares del so llibru “Real Juvencia. Historia del Fútbol en Trubia” d’Ediciones La Cruz de Grau. El sábadu 27 a les seis Ovidio Parades va roblar exemplares d’“El extraño viaje” con prólogu d’Elvira Lindo.

El mesmu sábadu, a les siete, Francisco Álvarez González presenta “Historia de cinco goles. El Mundial de El Guaje” d’Ediciones La Cruz, mientres qu’a les ocho va presentase “Crónicas fuera de programa” de Teté Fernández Balseiro.

El xueves 1 de setiembre Lluis Antón González representará monólogos de Cristina Muñiz Martín recoyío nel so llibru últimu “¡Que te preste!” (Ediciones Trabe) y d’Inaciu Galán y González.

El vienres 2 a les 19 hores Manuel Antonio Huerta Nuño va presentar “Los vigilantes silenciosos. Construcciones de la Guerra Civil en Asturias”.

Asturnews na Feria del Llibru Asturianu

El sábadu 3 a les 19 y 20 horas, respectivamente van presentase “Unos cuentos de muerte” d’Abel Martínez y “Febreru 29” de Marián García y Xurde Fernández, premios Astunews de Lliteratura Infantil y Xuvenil, asoleyaos por Ediciones La Cruz de Grau.

Fonte: Asturnews

1 comentario:

  1. Teníen que facer más eventos d'esta triba porque siempres hai xente mercando llibros nellos.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.