1/8/11

Milenta araneses piden proteición pa la so llingua énte l'amenaza del TC

Després de llegir el manifest, un concert va amenitzar el fi de festa.

Més de mil veïns de la Val d'Aran van sortir ahir al carrer per participar en la tradicional Corsa Aran per sa Lengua i defensar l'ús de l'aranès com a llengua pròpia. La caminada d'ahir va ser especialment reivindicativa, després de la decisió del Govern central de recórrer la llei de l'occità, aranès a Aran, davant del Tribunal Constitucional al considerar el text que l'aranès és llengua d'ús preferent a la vall. En aquest sentit, Lissa Escala, membre de Lengua Viua, col·lectiu que organitza la caminada, va explicar que l'associació s'unirà a l'acord del Conselh Generau d'Aran contra el recurs del TC. Escala també va valorar molt positivament l'alta participació en la Corsa Aran per sa Lengua i la va definir com "una gran festa del país".
Caminada i festa
Els participants en l'acte van sortir ahir des de tres punts diferents de la Val d'Aran (Les, Montgarri i la boca sud del túnel de Vielha) i després de completar el recorregut, es van reunir tots a última hora de la tarda a la plaça de l'Església de Vielha. Allà, com ja és habitual, es va procedir a la lectura d'un manifest, en què es va demanar al Govern central que respecti totes les llengües minoritàries. Després de la lectura del text, es va donar pas a l'entrega del premi Lengua Viua, que aquest any va ser per al TN Comarques Val d'Aran de TV3. La jornada va concloure amb una gran festa musical, a càrrec del grup occità Nadau, que acostuma a col·laborar amb el col·lectiu Lengua Viua.
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, també va participar en la caminada.
Fonte: diari Segre

3 comentarios:

  1. El gobiernu central nun respeta a toles llingües minoritaries. Ehí tán tamién los exemplos del asturianu y l'aragonés qu'inda nun son oficiales.

    ResponderEliminar
  2. Vaya vergonza de Tribunal Constitucional que temos... ¿Y nun hai ningúa resolución del TC contra el incumplimento da llei en Asturias? Que noxo dan. Por muito que yes pese a dalgús, Cataluña é un exemplo nel reconocemento de deretos llingüísticos. Ánimo, araneses.

    ResponderEliminar
  3. menos mal que nos queda'l FAC...2 de agosto de 2011, 9:21

    agora col FAC iguaranse toes estes inxusticies.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.