16/6/09

Televisión en catalán na Cataluña del Norte


La Generalitat quier que la televisión de Cataluña puea vese al otru llau de los Pirineos.

La Generalitat ta trabayando coles autoridaes de la Cataluña del Norte pa que la señal de Tv3 aporte al otru llau de los Pirineos y asina fomentar l’usu del catalán. Asina lo anunciara la direutora xeneral d’Acció Departamental de la Vicepresidència de la Generalitat, demientres l’asamblea xeneral de la Mission Opérationnelle Transfrontalière que se cellebró la selmana pasada. Al alcuentru asistieron tamién el conseyeru de Gobernació i Administracions Públiques y representantes del Consell General pels Pirineus-Orientals.

Según desplicó la Generalitat, foron les autoridaes norte-catalanas les que tomaron la iniciativa p’algamar que la televisión de Cataluña pue vese tamién na so fastera de los Pirineos y nesi sen, la Generalitat collabora.

Na Cataluña del Norte hai unos 26.000 falantes de catalán como llingua materna. Y saben falalu unes 146.000 persones.

1 comentario:

  1. Totes aquestes limitacions a les emissions televisives són decimonòniques. Estem parlant que en un període de dos o tres anys tindrem emissions de qualitat a Internet (més o menys com passa ara amb la ràdio) i encara hi ha qui es pensa que poden posar "portes" a la comunicació. Massa interessos comercials és el que jo hi veig.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.