15/12/15

Guanya la cooficialitat del cors a les Regionals de França


Poder legislatiu i cooficialitat del cors

El programa conjunt d'autonomistes i independentistes diu que els consellers de Per Còrsega treballaran per la consecució d'un poder legislatiu propi per a Còrsega -fins ara només l'Assemblea Nacional francesa pot aprovar lleis- i per la consecució de tota una sèrie de decisions prèvies de l'Assemblea de Còrsega. Entre aquestes hi ha la cooficialitat de la llengua corsa, la redacció d'un estatut de resident, un estatut fiscal propi i l'amnistia dels presos polítics.

El govern francès s'oposa a aquestes mesures, argumentant que són anticonstitucionals.

En tot cas, aquestes qüestions s'hauran de debatre durant els propers mesos. L'Assemblea de Còrsega que s'acaba d'escollir durarà tan sols dos anys. El 2017 l'Assemblea es fusionarà amb els dos consells departamentals de l'illa, en una nova Assemblea amb més atribucions i pressupost. Per Còrsega espera poder arrencar de França tanta autonomia com sigui possible en les negociacions prèvies a la creació d'aquesta nova Assemblea única.  Fonte: Nationalia

4 comentarios:

  1. Si'l corsu pue ser oficial en Francia, entós l'asturianu sedrálu tamién n'España... En Córcega y n'Asturies, entiéndese.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Abans serà oficial el cors a França que l'asturià a Espanya. Per què els francesos són més bons? No, el que són és més intel·ligents i, sobretot, els corsos estan molt més mobilitzats.

      Eliminar
  2. Entiéndese que la oficialidá sedría en Córcega y n'Asturies, non en tol estáu francés nin l'español. N'Asturies la solución a la oficialidá ye política namái.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.