1/3/12

El Twitter en catalán nesti añu 2012



El seu director general, Dick Costolo, així ho ha confirmat al periodista Albert Cuesta, tot i que ara fa un any va assumir un compromís similar sense que hi hagi hagut cap resultat fins ara
La coneguda xarxa social de missatges curts Twitter podria finalment estrenar la seva interfície en català aquest 2012. És el que ha assegurat el director general de l'empresa, Dick Costolo, en un missatge enviat al periodista Albert Cuesta, segons informa la WICCAC. Cuesta va ser precisament qui va encetar la campanya inicial per demanar la inclusió del català a Twitter, fet que va provocar el febrer del 2011 la resposta del directiu de Twitter, que va afirmar que el català s'afegiria "properament" al nou Centre de Traducció properament, per permetre les traduccions dels propis usuaris, i al juliol ho va tornar a confirmar. El darrer octubre la Generalitat va afegir-se a la petició i va demanar-ne oficialment la traducció. Tot amb tot, fins ara no hi ha hagut novetats en aquest sentit, fins que Costolo ha assegurat a Cuesta que enguany sí que es podrà gaudir ja del Twitter en català. Posteriorment la campanya ha continuat oberta i milers de catalans se n'han continuat fent ressò mitjançant el mateix Twitter o també amb l'etiqueta o "hashtag" #twitterencatala.
Twitter és probablement el servei/xarxa social més important que encara no es pot fer servir en català. D'altres xarxes socials com Facebook el van adoptar ja fa anys, mentre que serveis tan populars com Youtube s'hi van afegir fa ben poc, sumant-se a la resta de serveis que ofereix Google (com el popular GMail) en català. El Hotmail i el MSN Messenger (ara Messenger Live) també van passar-se al català al seu dia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.