1/7/17

El Consell tomba el recurs del PP contra el topònim de València exclusiu en valencià

La Generalitat determina que només l'AVL és competent per a fixar la toponímia dels municipis

El Consell ha aprovat desestimar el recurs de reposició interposat pel regidor del PP a València, Eusebio Monzó, contra el decret pel qual es va aprovar el canvi de denominació de la ciutat de València per la seua forma exclusiva en valencià. Monzó té dos mesos per a presentar un recurs contenciós administratiu contra la decisió presa pel govern valencià.
En paral·lel, aquest divendres, l'executiu autonòmic ha aprovat un decret regulador dels criteris i el procediment per al canvi de denominació dels municipis valencians i altres entitats locals. Els municipis no podran utilitzar denominacions que no hagen sigut autoritzades per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la institució competent per a fixar la toponímia dels municipis.
La norma aprovada pel Consell determina que la forma oficial dels municipis podrà ser en valencià o en castellà, segons la zona de predomini lingüístic on estiguen ubicats, o en totes dos llengües. En cas que s'aprove la doble denominació en les dos llengües, els dos noms apareixeran separats per una barra. Als municipis de territoris de predomini valencianoparlant anirà en primer lloc la forma valenciana i al revés als municipis de predomini castellanoparlant.
Fonte: DiariLaVeu.com

3 comentarios:

  1. N'Asturies la xente en xeneral prefiere bilingüimu.

    ResponderEliminar
  2. En Cataluña y Valencia hai otres condiciones bien distintes que n'Asturies onde enxamás se ponen colonizaciones llingüístiques pa ningún otru territoriu, equí hai llibertá d'aición y eleición.

    ResponderEliminar
  3. Veig que per a vosaltres el bilingüisme és posar-ho tot en les dues llengües. No ho entendreu mai, oi?

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.