18/4/17

Alcuentru en Xixón con Francisco Álvarez, autor de 'Lluvia d'agostu'



Francisco Álvarez va falar de la so novela Lluvia d’Agostu (Premiu Xosefa Xovellanos de Novela).
Dempués d’ una fondera documentación historiográfica, l'autor recrea con maestría los ambientes de la época, evoca brillantemente a los sos protagonistes, y devuelve a la vida, baxo la lluvia fino d’ agostu, al iconu d’ aquella revolución llibertaria: Buenaventura Durruti, el mecánicu, el pistoleru anarquista, l’ espropiador de bancos, el cenetista carismáticu, el milicianu de la Barcelona antifascista. Nesta obra vamos ser testigos del primer gran atracu a mano armada nel Estáu español, el del Bancu d’España en Xixón, vamos siguir los pasos clandestinos de Durruti y los sos compañeros Ascaso y Jover per América Llatina, vamos acompañalos al esiliu francés pa preparar la insurrección y vamos empobinar pa Zaragoza cola Columna Durruti llueu de parar el golpe militar en Cataluña. 
Francisco Álvarez (Xixón, 1970) ye periodista, traductor lliterariu y autor de les obres Patiu de prisión (VTP, 1998), En poques pallabres (Trabe, 1998), Dixebra, cróniques d’un pueblu (L’Aguañaz, 2003), Historia de cinco goles. El Mundial de ‘El Guaje’ (La Cruz de Grado, 2010), Rumbo a la Historia. Navíos emblemáticos de todos los tiempos (Seronda, 2011), La tierra de la libertad. Crónica de los derechos humanos y civiles en el mundo (Seronda, 2012) y Un país llamáu Dixebra. La historia y les lletres de la banda decana del rock n’asturianu (Seronda, 2013). Tornó al asturianu la novela de Leonardo Sciascia Una historia cenciella (Seronda, 2012), y del italianu al castellanu les noveles Lobos frente al mar, de Carlo Mazza, (Seronda, 2013), Memoria del vacío, de Marcello Fois, (Hoja de Lata, 2014), Premiu al Meyor Llibru Italianu Espublizáu n’España esi añu, y Choque de civilizaciones por un ascensor en Piazza Vittorio, de Amara Lakhous (Hoja de Lata, 2016).
Esti alcuentru con Francisco Álvarez tendrá llugar nel Centru Municipal Integráu d'El Llano, mañana martes 18 a les 19.30 hores y cuntará con Nuria Rodríguez como presentadora d'esta segunda edición del llibru sobre la figura de José Buenaventura Durruti.
Fonte: YeXixón.com

2 comentarios:

  1. Van sortir cap a l'Aragó per a evitar que el nord, vosaltres i els bascos, quedés aïllat i tallar l'accés dels rebels a França però van sortir després els "estrategues" il·luminats amb la història de salvar Madrid i així va acabar tot.

    Al cap i a la fi van cometre el mateix error estratègic que l'arxiduc Carles d'Habsburg el 1706 i el 1710: prioritzar el centre a les perifèries.

    ResponderEliminar
  2. Meyor ye ochobre coloráu, ¿non?

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.