20/11/15

La Generalitat Valenciana acorda que l'administració parli en valencià

La mesura s'acompanya d'una guia d'usos lingüístics i l'organització d'un pla d'acompanyament per als empleats públics, amb recursos i activitats formatives

La comissió interdepartamental per a l'aplicació de l'ús del valencià, presidida pel conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, ha acordat aquest dimarts que les comunicacions internes de l'administració es facin en la llengua pròpia, el valencià. Segons la conselleria, l'acord es complementarà amb una guia d'usos lingüístics i l'organització d'un pla d'acompanyament per als empleats públics, que posarà a disposició dels funcionaris recursos i activitats formatives. L'acord s'implamentarà de manera gradual.

Marzà ha assenyalat que "el valencià és un patrimoni molt valuós que tenim el deure de preservar i que, a més, constitueix la porta d'entrada a l'aprenentatge d'altres llengües". En aquest sentit, ha afirmat que "cada vegada hi ha més gent que entén i parla la nostra llengua, però difícilment podem donar-li una continuïtat a la promoció del valencià si no comencem per casa nostra, impulsant el seu ús a l'administració".

A la comissió també hi ha assistit el director de política lingüística i gestió del multilingüisme, Rubén Trenzano, i els subsecretaris de les conselleries.

Fonte: Nació Digital

4 comentarios:

  1. Ho veieu com el PSOE no és tan dolent? A Asturies està en contra de la llengua pròpia però a València hi està a favor.

    ResponderEliminar
  2. Equí dalgunos siguimos cola gran dulda de si ye catalán o ye valencianu. Porfa que daquién que sepa esclárienos bien la dulda. Gracies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Santuyano, no hi ha cap dubte. Si t'ho mires a Ethnologue, per exemple, t'ho diuen ben clar. Inclús a la Viquipèdia. Només cal que vulguis mirar i entendre el que llegeixes.

      Eliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.