14/4/14

Augmenta l'hàbit de lectura però minva la compra de llibres

El 77% de lectors en suports digitals admet fer-ho sempre de forma gratuïta

   Els lectors han incrementat en els darrers quatre anys a Catalunya en un 3,4% però les vendes de llibres han baixat en un 4,3%. Això és el que es desprèn de l'informe que han presentat aquest divendres el Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'editors en Llengua Catalana. Un dels motius principals pels quals es dóna aquesta circumstància és l'augment del nombre de lectors en suport digital, un col·lectiu que segons les dades de l'estudi no acostuma a pagar pels continguts (més del 77% admet llegir sempre de forma gratuïta). Pel president del Gremi d'Editors de Catalunya, Daniel Fernández, el problema és estructural i resideix en la poca promoció de la lectura a nivell educatiu.

   Els editors catalans s'han mostrat optimistes davant aquest augment del 3,4% en el nombre de lectors que s'ha produït a Catalunya en els darrers 4 anys i en l'increment de la freqüència de lectura del 3,2%, ja que desmenteix, segons el President del Gremi d'Editors de Catalunya, Daniel Fernàndez, "el missatge apocalítpic que es repeteix darrerament que diu que el llibre s'està morint". Però han admès que aquestes xifres contrasten amb les del descens del volum de compra de llibres del 4,3% i que encara queda camí per recórrer.

   Una de les dades que explica aquestes xifres és l'augment d'un 14% del nombre de lectors en suport digital respecte l'any 2012. Actualment a Catalunya ja hi ha un 64,9% de la població de 14 anys o més que assegura llegir en aquest format, un fet a tenir en compte si es contrasta amb l'altra dada presentada a l'informe que afirma que un 77% d'aquests lectors admet no pagar mai pels continguts que llegeix. El president de l'Associació d'editors en Llengua Catalana, Albert Pèlach, ha volgut deixar clar que el problema no està només en la pirateria sinó que el dèficit és de caire estructural i prové del poc foment de la lectura a nivell educatiu.   Fonte: Nació Digital

4 comentarios:

  1. llibres, llibres.... ¡¡¡llibresssss... !!! llibres en castellá.

    ResponderEliminar
  2. Con 500 millones de falantes de castellán, ¿y entá quereis fundir a les pequeñes llingües non estatales del Reinu d'España?

    ResponderEliminar
  3. Non, solo respetu a toos y toes les llingües, y toes on les grandes y les pequenes.

    ResponderEliminar
  4. Bertu, nun quieras pa los demás lo que nun quieras pa ti mesmu, respeta y vas ser respetáu que tamién val pa les llingües.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.