1/6/10

La Generalitat ufierta soscripciones de baldre a los de 18 años


El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras, i el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, han presentat la tercera edició del programa de subscripcions gratuïtes per als joves de 18 anys. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació obre el termini perquè els 68.189 joves catalans que fan 18 anys el 2010 puguin sol·licitar una subscripció gratuïta a una publicació periòdica. La iniciativa, que es convoca per tercer any consecutiu, s’emmarca en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa la Generalitat de Catalunya. Entre l’edició del 2008 i la del 2009, més de 30.000 joves es van acollir al programa de subscripcions. La sol·licitud de subscripció es podrà fer entre l’1 i el 25 de juny per mitjà del web www.gencat.cat/18, i també se’n podrà rebre informació a través del telèfon 012. Enguany els joves podran escollir la seva subscripció entre una oferta de 80 publicacions. L’objectiu d’aquest programa és promocionar l’hàbit de lectura de premsa en les noves generacions i permetre’ls eixamplar el seu coneixement de l’espai públic i la vida democràtica del país. Les empreses editores de publicacions que han presentat la seva oferta s’han adherit voluntàriament a la iniciativa, que els permet créixer en nombre de lectors i donar-se a conèixer al públic més jove.
Fonte: e-notícies

3 comentarios:

  1. El fomentu de la llectura entre la xente xoven ye un bon fechu y la ufierta de soscripciones de baldre a esa edá de los 18, meyor que meyor. Felicidaes a la Generalitat. Y un exemplu a siguir pal Gobiernu d'Asturies.

    ResponderEliminar
  2. L'oferta és bona i s'ha d'aplaudir. De totes maneres també hi ha una altra anàlisi: dels més de 60.000 joves que podien demanar qualsevol subscripció (de publicacions en català, castellà o anglès) per un any, només la van tramitar uns 20.000 -la xifra que dóna e-noticies és total, del 2008 i el 2009 sumats- i no consta quants van continuar o bé amb la subscripció o bé senzillament com a lectors habituals de premsa i publicacions periòdiques.

    O sigui, bé i endavant... però no perdem de vista que els resultats haurien de ser molt millors.

    ResponderEliminar
  3. Agudaes y profundes consideraciones las de David Gimeno i Ayuso. De toes formes ye un pasu y un esfuerzu encomiable por parte de la Generalitat que bien podría meditase per estos llares.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.