13/10/16

La Plataforma per la Llengua, nou membre de la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística a la UE

L’ONG del català se suma a aquesta agrupació que té per objectiu promoure i defensar les llengües regionals i minoritàries europees

A partir d'aquest mes d'octubre, la Plataforma per la Llengua s'ha sumat a la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, una agrupació que té per objectiu promoure i defensar les llengües regionals i minoritàries europees. Amb aquesta adhesió, la Plataforma per la Llengua reforça la seva projecció internacional i pretén fer més visible la llengua catalana a nivell europeu i crear sinergies amb altres entitats civils i governs que representen llengües minoritzades o en risc de minorització. Així doncs, l'entitat se suma a la vintena de membres associats ja existents. Com a membre associat, l'ONG del català participarà en les trobades i fòrums de discussió, així com en l'Assemblea General que es convoca anualment. La primera cita i la presentació oficial serà el proper 27 d'octubre a Brussel·les, on la Plataforma per la Llengua presentarà els informes fets fins al moment sobre la situació de la llengua catalana, com l'informe de discriminacions lingüístiques.
La Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NLDP, en anglès) és una xarxa que treballa en l'àmbit de la política i planificació lingüística de llengües constitucionals, regionals i minoritàries d'arreu d'Europa. L'NDLP esta constituïda per governs, com a membres de ple dret, i per universitats i associacions com la Plataforma per la Llengua, com a membres associats. Aquesta institució té, entre les seves línies principals d'actuació, assessorar i ajudar al desenvolupament de polítiques lingüístiques que fomentin la diversitat, promoure la col·laboració i la visibilització de les associacions que treballen en aquest àmbit, i ser una veu defensora de les comunitats desfavorides en l'àmbit lingüístic. A més, té una influència directa sobre el Consell Europeu, un dels principals òrgans decisoris de la Unió Europea.

De fet, l'NDLP manté relació amb la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea, el Parlament Europeu i el Consell d'Europa, per tal que les polítiques lingüístiques a favor de la diversitat siguin presents en tots els organismes europeus. Aquesta institució és actualment presidida per Patxi Baztarrika Galparsoro, càrrec electe per tres anys i responsable de les línies estratègiques de la Xarxa conjuntament amb la resta del comitè directiu.

Fonte: Directe.cat

8 comentarios:

  1. Ye un bon exemplu a siguir pal asturianu y pal asturianismu en xeneral, pa académicos y pa aficionaos.

    ResponderEliminar
  2. Sí, demientres Plataforma per la llengua sigue marxinando l'asturianu na so páxina web.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Has provat de posar-te en contacte amb ells? O et conformes a escampar la merda anònimament?

      Eliminar
  3. Bon intentu pero necesites meyorar... Conformome con espardir la mierda pa denunciar esto...Sí que me punxi en contautu con ellos pero nun me ficieron casu.

    ResponderEliminar
  4. Finu, "Anónimo", bien finu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.