4/8/10

El Museu Britànic premia la Viquipèdia en català


El Museu Britànic ha atorgat a la Viquipèdia en català dos dels cinc premis oferts per a articles de qualitat sobre obres de la seva col·lecció. Els premis han estat per als articles Epifania de Miquel Àngel i Bronzes de Benín. Els altres tres són per a Royal Gold Cup, en anglès; Tabula Rosettana, en llatí, i La gran ola de Kanagawa, en castellà.

Aquests premis són fruit de la col·laboració entre la Viquipèdia i el Museu Britànic, que es va materialitzar en el nomenament de Liam Wyatt com a viquipedista resident, en un projecte pilot per establir relacions fluïdes entre ambdues comunitats. És un reconeixement que la feina de la Viquipèdia no és només de bona qualitat, sinó que, a més, és consistent amb l'objectiu del Museu Britànic de difondre l'art i arribar al públic. El Museu considera positiva la utilització dels seus recursos i la divulgació dels seus materials de recerca i ofereix un contacte amb els conservadors de cada àrea especialitzada per ajudar els editors de la Viquipèdia.

Per premiar els esforços fruit d'aquesta col·laboració, el Museu Britànic ha ofert cinc premis, amb vals bescanviables a la seva botiga en línia, per a articles nous de qualitat sobre temes referits al museu, idealment sobre obres de la seva col·lecció, en qualsevol edició lingüística de la Viquipèdia.

Encara que els articles premiats han estat un treball col·lectiu, la comunitat s'ha posat d'acord immediatament en quins usuaris mereixien rebre el premi. Segons informa un d'aquests dos usuaris premiats de la Viquipèdia en català, ha rebut la felicitació del Museu Britànic amb aquestes paraules: «Estic tan encantat que tinguem un guanyador d'una llengua diferent a l'anglesa! A més, que sigui en català és molt emocionant». Segons Jonathan Williams, conservador del Britànic, «després d'anys d'història, l'aparició d'aquestes obres en portada de la Viquipèdia serà per ara el seu moment de glòria».

Paral·lelament, Amical Viquipèdia, associació de viquipedistes en català, ha iniciat un seguit de contactes amb diferents museus per tal de mirar d'establir un projecte semblant a l'iniciat al Museu Britànic. Fruit d'aquests contactes, iniciats amb el MNAC i el Museu Picasso de Barcelona, el passat 19 de juliol es portà a terme una sessió de treball al Museu Picasso, coordinada per Conxa Rodà, entre diferents representants de museus i representants de la Viquipèdia, amb l'assistència de Liam Wyatt, per tal d'obrir camins a la col·laboració.

Fonte:
Viquimèdia

9 comentarios:

  1. Ye un premiu bien merecíu. L'exemplu de Cataluña en xeneral nel asuntu de la llingua pue servinos n'Asturies como revulsivu ya pauta trabayu n'el camín de la oficialidá del asturianu, tán por dellantre un montón de caminos.

    ResponderEliminar
  2. Mejor tendrían que premiar a Anna Hernández Bonancia la esposa del sr. José Montilla, y darle el premio a la Mayor o Mejor Acaparadora de Cargos Públicos (16 cargos importantes remunerados sin contar otros de menor entidad) con la ayuda "desinteresada" de su marido el Presidente de la Generalitat. Esta señora si al menos hubiera logrado el título de bachiller llegaría a ser la presidenta interestelar de la Vía Láctea. Claro que de este modo miles de universitarios perfectamente preparados y llenos de másters están en el paro, y muchos otoros más afortunados no llegan ni a mileuristas. Viva la "democracia catalana" que no acepta las decisiones del TC ni por supuesto la Constitución Española. Algunos se ¿extrañan? de que se boicotee lo que huela a catalán.

    ResponderEliminar
  3. Tino, treure aquest tema de la Sra Montilla en un article sobre cultura indica un trauma infantil no superat que et fa relacionar la paraula Catalunya amb una incorrecció (els sous que cobra aquesta senyora són immorals però legals), que et porta a denunciar la "democracia catalana" i a relacionar-ho tot amb la sentència del TC i amb que no acceptem (vols dir que no som els únics que potser encara defensem la CE?) la CE.

    I per acabar, la vostra obsessió malaltissa [enfermiza] del boicot contra els productes catalans.

    Va mira, t'ajudaré amb això del boicot: el pròxim dia que vagis en cotxe, et maregis i tinguis ganes de vomitar, fes boicot a la Biodramina. És un producte inventat i produït a Palau-Solità i Plegamans, Catalunya. http://www.uriach.com/

    ResponderEliminar
  4. A min faime gracia tola catalanofobia (y siéntolo por Cataluña y los catalanes) pero préstame porque los catalanófobos son unos paranoicos que si nun fora que tienen el so peligru había que dicir lo ridículos que son.

    Soi un almirador de Catalunya y del pueblu catalán, y como asturianu teo claro que prefiero paeceme a Catalunya antes qu'a otres autonmíes/ rexones.

    Pela mio parte, mentres nun heba conflictu armáu, lo de los boicots a productos (d'ú vengan) semeya una frivolidá bramente enfermiza. Da puru noxu. ¿Pensáilo bien, por qué habría que facer boicot a un productu catalán? ¿Por qué esi interés a atacar a Catalunya? Non ho, non. No más fondu ye una chorrada que mete bien de miéu.

    Catalunya ye'l pueblu, la parte d'España más solidaria, y tola xente lo sabe, ye l'obleru de progresu n'España, muncho menos inmovilista que la vieya Castiella.

    Visca Catalunya!

    ResponderEliminar
  5. asturianu imparcial19 de agosto de 2010, 12:29

    L'inmoralidá manifiesta de Anna Hernández del President Montilla, y la so enfermiza codicia rellacionada cola avaricia y el non compartir ye más que sospechosa estensiva a la más alta clase política de Cataluña, contradiz al común del pueblu catalán que ye pertrabayador, perorganizau, constante y perintelixente nas sos obras y fechos, exemplu del bon facer en munches coses y que va munches vegaes per dellantre de munches otres autonomíes. Tamién ye verdá la so tradicional rebeldía y rechazu al restu de la nación, el so sentíu independentista, y ye esto lo que crea profundu malestar y recelu nel restu de les rexiones y autonomíes.

    ResponderEliminar
  6. El Museu Británicu premió a Viquipédia en catalán. Ye un llogru interesante pol so bon facer y trabayar la llingua catalana. Un hitu memorable, visca la llengua catalana ya puxa la llingua asturiana.

    ResponderEliminar
  7. Pepín l'optimista21 de agosto de 2010, 18:40

    Yá tá más prósimu'l momentu que'l Museu Británicu premie a Wikipedia n'asturianu, ¿verémoslu? l'optimismu ye'l que val: exemplu la llingua catalana.

    ResponderEliminar
  8. Gracies David pola idega, en llugar de biodramina tomaráse sidrina con ablanes que ye munchu meyor y tien más alimentu.

    ResponderEliminar
  9. Sí, ta bien eso de boicotear productos catalanes, como los nazis faien colos productos y comercios xudios.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.