7/4/11

El Parlament rebutja les sentències del Tribunal Suprem sobre l'ensenyament català

CiU i ERC pacten una moció en defensa de la immersió lingüística i l'actual model d'ensenyament de Catalunya, que rep el suport de PSC i ICV · PP i C's hi voten en contra

Les sentències que el Tribunal Suprem espanyol (TS) va fer públiques a finals de desembre de 2010 sobre l'ensenyament català en base a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut, han fet trontollar el conjunt de la societat catalana perquè afecten de ple la immersió lingüística en català ja que consideren que el castellà també hi ha de ser llengua vehicular. En aquest sentit aquest dijous la Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya ha aprovat un text de rebuig a aquestes resolucions del TS. La moció, pactada pels representants de CiU i ERC, ha rebut el suport del PSC i d'ICV, i el vot en contra de PP i C's. El text manifesta el suport de la cambra catalana a la immersió lingüística de les escoles catalanes i el compromís d'actuar i vetllar pel seu manteniment, millora i extensió, així com la seva discrepància i preocupació per les interpretacions restrictives de l'alt tribunal espanyol.

La moció aprovada també insta la Generalitat a vetllar per l'actual model d'ensenyament català d'acord amb els preceptes que marca la Llei d'Educació de Catalunya, reformada fa pocs anys.

Fonte: Racó Català

5 comentarios:

  1. Pos el TS -igual qu'el TC- nun se equivocar y les sos sentencies definitives son inapellables ya inamovibles y hai absoluta obligación d'acatales por constuyir la esencia mesma de la nuesa democracia ensin cayer nel bien grave delitu del desacatu y na rebeldía, polo que me paez qu'el Parlamentu catalán equivócase otra vegada dafechu -y yá van munches- y polo supón de tirar piedres contra'l so mesmu teyáu y el del catalanismu. Y ye que lo que nun pue ser nun pue ser, y amás ye imposible.

    ResponderEliminar
  2. Desobediencia Civil escontra la inxusticia9 de abril de 2011, 19:01

    solo que los primeros que s'enquivoquen son el TS y el TC.

    ResponderEliminar
  3. Catalán y castellanu = castellanu y catalán; ambos por igual y con total llibertá d'usu, d'enseñanza, de rotulación, etc. ensín nengún tipu d'imposición por ningún llao incluyíu'l Parlamentu catalán, que tien d'acatar les sentencies del TS y TC como españoles que son, esto ye aceptar les regles del xuegu que toos dimos, votamos y aceptamos por inmensa mayoría nel so momentu, con llealtá y nobleza, ensín trampes nin triquiñueles rares ya del too incomprensibles.

    ResponderEliminar
  4. Llàstima que les soflames patriòtiques a favor d'aquest suposat bilingüisme que ens prodiguen els habituals comentaristes d'aquest bloc no tinguin seguiment després en la societat catalana: de 1.200.000 alumnes de Catalunya, només 20 han demanat aquest any rebre l'ensenyament en castellà.

    Això demostra dues coses, a saber:

    a) que a la immensíssima majoria de pares els sembla bé el sistema d'immersió lingüística, i

    b) que és fals que no es pugui estudiar a Catalunya en castellà.

    Fonte: http://sindicat.info/article.php?sid=20101226120332

    ResponderEliminar
  5. Per cert, la sentència del TS només és d'obligat compliment per part de les tres escoles concertades, que no públiques, condemnades a satisfer les demandes dels pares dels quatre alumnes en qüestió.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.