10/4/11

Cursu d'asturianu en llinia pa emigrantes


La Oficina de Política Llingüística ta acabante anunciar la creyación d’un cursu “que nagua aprovechar les ventayes de les nueves teunoloxíes y dar a conocer esti idioma ente los descendientes de los emigrantes asturianos”. El plazu pa inscribise va rematar el seis de mayu, coincidiendo col Día de les Lletres Asturianes. Trátase d'un programa que va dexar a los asturianos de cualesquier parte del mundiu, deprender la llingua de so dende les sos cases o centros asturianos, nos horarios y al ritmu que cada persona prefiera.

El cursu nómase 'Falar y más falar' y va otorgar a los participantes nesta iniciativa un diploma a la fin del cursu. Pa inscribise ye preciso unviar la fueya de preinscripción a la direición falarymasfalar@gmail.com. P'apuntase ye necesariu disponer d'un ordenador con accesu a internet y una cuenta de corréu lletrónicu pa facer tutoríes y p'unviar y recibir el material didáuticu.

Los conteníos van facilitase nun discu compautu a cada alumnu. Les duldes van poder resolvese al traviés de tutoríes personalizaes per aciu del corréu lletrónicu o los servicios de foru de les redes sociales.

El cursu va constar d'un total de 60 hores llectives, a lo llargo d'ocho selmanes. Les feches d'entamu y finalización de les clases van comunicase a cada alumnu con una antelación mínima de diez díes. A la fin del cursu fadráse una preba escrita. Los alumnos que la superen van recibir un certificáu qu'acreita les sos conocencies.


Fonte: Asturnews

1 comentario:

  1. Es una magnífica idea de la Oficina de Política Llingüística muy de agradecer por los inmigrantes y sobre por sus hijos y descendientes afincados no solo en países de habla hispana sino en cualquier país del mundo.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.