10/3/13

Clam en defensa de la llengua arreu dels Països Catalans


L'acte central , celebrat a la plaça del Rei de Barcelona, va congregar més de 200 persones Foto: ORIOL DURAN.
La defensa de la llengua va mobilitzar ahir centenars de persones en onze ciutats de Catalunya, la Franja, la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes. La convocatòria la van fer mig miler d'entitats i associacions cíviques d'arreu dels Països Catalans integrades en el moviment Enllaçats per la Llengua, que es va començar a gestar fa un any a les illes Balears com a resposta a les polítiques del govern del popular José Ramón Bauzá, i que s'ha estès a la resta de territoris de parla catalana.
L'acte d'ahir tenia per objectiu fer un clam simultani en defensa dels drets lingüístics dels territoris de parla catalana. Es van convocar actes a Girona, Barcelona, Perpinyà, Andorra, l'Alguer, Lleida, Fraga, Castelló, València, Alacant, Sabadell, el Carxe, Eivissa, Palma, Tarragona, Formentera o Maó.
L'acte central de la campanya es va celebrar a la tarda a la plaça del Rei de Barcelona i hi van assistir més de 200 persones, que es van enllaçar simbòlicament en defensa de la llengua. Els organitzadors van llegir un manifest denunciant les polítiques del PP al País Valencià i les Illes, però també des del govern de l'Estat.

Fonte: Avui

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.