13/7/10

Acord de mínims entre el PSOE i els grups nacionalistes per a l'ús del català al Senat

El PP s'ha oposat a la reforma i ha amenaçat a portar la reforma al Tribunal Constitucional

La Comissió de Reglament del Senat ha aprovat aquest dimarts amb els vots del PSOE, l'Entesa, CiU i el PNB un acord de mínims per a l'ús del català, el basc i el gallec a la cambra alta. L'acord permetrà que aquests tres idiomes s'utilitzin en el debat de mocions del ple a partir de l'1 de gener del 2011, però no en les sessions de control al govern espanyol ni en el debat d'altres iniciatives.

Els grups catalans ho han valorat com un primer pas cap a la normalització i el PSOE recorda que les mocions suposen la meitat de l'activitat del ple. PP s'ha oposat a la reforma i ha amenaçat a portar la reforma al Tribunal Constitucional. L'acord es ratificarà al Ple de la setmana que ve.

Fonte: El Singular Digital

4 comentarios:

  1. Norabona a les llingües cooficiales. Vais faciendo camín, gradualmente, haza la plena normalización llingüística non solo en Cataluña y los Países Catalanes, sinón nel Estáu español y na Xunión Europea a la fin. L'asturianu tendrá qu'esperar un pocoñín más entá.

    ResponderEliminar
  2. Pa lo xeneral y mundial?13 de julio de 2010, 22:41

    Tá bien, pero non sedría munchu meyor l'usu del inglés que ye una llingua d'usu mundial?

    ResponderEliminar
  3. Totes les llengües han de ser cooficials en els seus territoris propis. Sense "etiqueta", no existeixen. A més, des del mateix moment en què aconseguiu la cooficialitat, obtindreu tots els reconeixements de les llengües cooficials.

    Xeneral: sí, però encara millor l'esperanto que no té implicacions nacionalistes, no?

    ResponderEliminar
  4. Acord de mínims, sostenella y no enmendalla, error tras error, tropiezu tras tropiezu, lo que non pue ser non pue ser y amás ye imposible.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.