14/3/12

El catalán, llingua vehicular



Hem guanyat (?) una batalla, però la guerra encara no s'ha acabat. No tinc cap confiança en els polítics. Hem de fer molta pressió, si volem donar-ho per exhaurit d'una vegada i poder ser estrictes amb la immersió lingüística com ja la teníem. No hem d'acatar cap sentència que hi vagi en contra. El model establert fins ara és temporal, puix que en aquest moment encara no s'ha pronunciat el Tribunal Suprem espanyol.

Sigui a favor o sigui en contra la decisió o sentència d'aquest tribunal, la immersió lingüística restarà sense efecte. En el millor del casos, s'haurà creat un precedent en haver adoptat una posició salomònica per fer content a tothom (TSJC). Poden venir altres famílies que vulguin el mateix tracte que les tres denunciants, i haurem de donar-los la raó. No deixa de ser caòtic i inoperant.... No hem de sacrificar un model que ha funcionat en aquest país, respectat per tothom, per l'oposició de només tres famílies que volen suprimir-lo. Això és intolerable en qualsevol poble que es consideri democràtic, com també és una aberració per a la intel·ligència humana acceptar aquesta sentència. Vist això, ni les lleis ni les estructures establertes per qualsevol col·lectivitat tenen cap credibilitat, si és dona la raó a qualsevol que vol canviar-ho tot i formular unes noves normes adaptades al seu criteri. L'opinió personal prevaldrà sobre la de la totalitat? Al meu entendre, si jo vull integrar-me en una societat i no comparteixo el que està establert, només tinc dues opcions: o bé marxar, o bé acceptar el que vol la majoria. Per tant, tenim molt de camí al davant perquè es reconegui el català com a única llengua vehicular de l'ensenyament. Per tot això, hem de donar suport a la comunitat educativa amb mobilitzacions i signatures i blindar el sistema per llei.

Fonte: Avui

8 comentarios:

  1. El Tribunal Supremo español no lo va a refrendar y lo va a echar abajo porque no puede ser y además es imposible por razones obvias.

    ResponderEliminar
  2. ¿El catalán como llingua vehicular en Cataluña? vamos ver dixo un ciegu diz el refrán... y nunca vio.

    ResponderEliminar
  3. En catalán y en español, o sea bilingüismo en igualdad de condiciones como reza la vigente constitución española, es lo legal y lo correcto. Lo refrendará en breve el Tribunal Supremo como es preceptivo por ley.

    ResponderEliminar
  4. Les llingües vehiculares, si lo demanden les families en llibertá de l'enseñu, de opinión y d'espresión, tien que ser de doble sentío: castellán-catalán o catalán-castellán. Llibertá=llibertá nun país democráticu como ye España y enxamás imposición arbitraria d'una parte namás porque eso ye dictaura.

    ResponderEliminar
  5. Les famílies demanen quina llengua vehicular volen en llibertat, etc etc etc, des del 1983.

    La imposició per part d'una dictadura, abans del 1983, a Catalunya la coneixem molt bé. I a Asturies també, oi?

    ResponderEliminar
  6. Llibertariu independiente19 de marzo de 2012, 17:15

    Avisu pa navegantes d'este y d'otros blogues nun hai namás MARAVIYOSU y más malu de caltener -y de consiguir, claru ta- que la ¡¡¡LLIBERTÁ!!! con mayúscules, que tol mundu aprender y lu memorice bien.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.