11/11/12

Diada per la llengua catalana a la Catalunya Nord



Un miler de manifestants van reivindicar a Perpinyà l'ensenyament del català en l'acte final del Correllengua

Perpinyà Cada any es fa coincidir, a Perpinyà, l'acte final del Correllengua amb la diada de la Catalunya Nord. Els actes els organitzen associacions nord-catalanes agrupades en la Comissió 7 de novembre, data de la signatura del Tractat dels Pirineus entre els regnes d'Espanya i França l'any 1659, que va representar la incorporació de les comarques nord-catalanes al reialme de França.

La pancarta unitària amb el lema Per l'ensenyament del català va encapçalar ahir a la tarda una manifestació d'un miler de persones “per denunciar les agressions a la llengua catalana en el conjunt del territori català i en especial a Catalunya Nord”. Els organitzadors volen demostrar que continuaran “treballant pel reconeixement de la nostra llengua i de la nostra cultura” per part de l'Estat francès. El segon lema de la diada, Esborrem el Tractat del Pirineus, era per manifestar la voluntat de construir “un futur comú, un projecte comú, amb la resta dels Països Catalans”.

La manifestació, menys concorreguda que en anys anteriors, va comptar amb delegacions de partits polítics del Principat: ERC (darrere la pancarta dels seus militants nord-catalans), SI (amb el partit nord-català Unitat Catalana), CDC (sense pancarta ni banderes) i, tancant la manifestació, un grup de manifestants de les CUP i Arran.

Fonte: Avui

12 comentarios:

  1. http://utopiapossible.blogspot.com.es/2012/11/568-perpinya-per-lensenyament-del-catala.html

    ResponderEliminar
  2. Eso ye, llibertá pa falar la llingua catalana, asturiana, castellana... etc.

    ResponderEliminar
  3. llibertat=libertá=libertad=non imposición=n'igualdá de condiciones pa toos=llibre elección de llengües cooficiales´
    ¿nun ye asina?

    ResponderEliminar
  4. Llibertá pa dalgunos namás, pa los catalanistes.

    ResponderEliminar
  5. Plurinònim habitual de sexe indecís, els catalans, que no catalanistes, tenim tota la llibertat que ens hem guanyat i per la que hem lluitat sempre que hem pogut.

    Els asturians, que no asturianistes, teniu la poca llibertat que teniu perque alguns -només alguns- esteu permanentment preocupats de si els catalans tenim més o fem més o parlem més o ensenyem més o escrivim més o llegim més o bevem més o mengem més o caguem més.

    Pensa més en Asturies i no et preocupis tant dels altres, que l'enveja és molt verda.

    ResponderEliminar
  6. Gimeno non t'esmolezcas qu'anguaño vas (vais) poder beber y mexar enforma el cava que vos va sobrar por tolos llaos, pequí salió un bon añu de sidra.

    ResponderEliminar
  7. Plurinònim transvestit, ets un exemple perfecte de tot el que he dit abans. Gràcies per demostrar-ho repetidament i gràcies per fer-nos boicot al cava, als torrons, als fuets, als bulls, a les olives arbequines, a l'aspirina i a la biodramina. Gràcies, canon d'intel·ligència hispànica (que no astur).

    ResponderEliminar
  8. ... l'aspirina bayer ye asturiana de la cuenca, rapaz, que non te enteru, y el chorizu a la sidra tamién y muncho meyor qu'el fuet.

    ResponderEliminar
  9. No puc estar més agraït a les teves demostracions cada dia més oportunes sobre les teves obsessions, manies i paranoies particulars. Si continues així estic segur que un dia d'aquests deixaré de ser independentista perquè m'hauràs convençut.

    http://www.bayer.es/ebbsc/cms/es/grupo_bayer/bayer_iberia.html

    ResponderEliminar
  10. Allégrome muncho porque toi bien convencida que fadría una gran obra de caridá y un pequeñu bien a la humanidá.

    ResponderEliminar
  11. Probe Marisa nun esbardies el to tiempu, ¿nun ves que nun quier reconocelu porque nun-y dexa el so cerrazón d'idees? ye unu de tantos casos perdíos.

    ResponderEliminar
  12. No, no, si jo estic disposat a deixar de ser independentista.

    M'agradaria molt perquè així podria ser com tu, amic meu plurinònim: miserable, acomplexat, arrossegat i menyspreable però molt feliç de ser un espanyol complet i fidel a Espanya.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.