25/5/13

Un mínim de 120 campanars fan homenatge als "defensors" del català

Repicaran tots junts



Un total de 120 campanars d'ajuntaments i esglésies de Catalunya s'han sumat a la commemoració el pròxim 10 de juny del Dia de la Memòria, una iniciativa per recordar els "defensors de la llengua catalana" i que consistirà a fer repicar simultàniament les seves campanes.

Entre els adherits destaquen La Seu de Manresa, l'Església de Santa María del Mar de Barcelona, el Monestir de Ripoll i la Catedral de Vic, ha informat l'organització en un comunicat, en què recorda que el 10 de juny se celebra l'aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer.

Més enllà del repicament de campanes, que es produirà a les 19.00 hores, algunes localitats acolliran lectures de poemes i interpretacions corals, així com la lliura fins ara de 70.000 exemplars d'una revista amb un compendi de "poemes patriòtics" d'autors com Joan Salvat-Papasseit, Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall, Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés.

Fonte: Europa Press

7 comentarios:

  1. A l'Edat Mitjana els tocs de campanes servien per espantar les bruixes i els mals esperits. Espero que encara siguin efectius.

    ResponderEliminar
  2. Munches campanes son eses, David...

    ResponderEliminar
  3. És que a Catalunya tenim moltes campanes i no deixem que ens les toqui qualsevol :-)

    ResponderEliminar
  4. Menos oir a las campanas y más oir a la gente, menos obligar a estudiar en catalán y más libre elección del idioma materno ¿no te parece?

    ResponderEliminar
  5. L'idioma tots els pares poden triar-lo en el moment d'inscriure els seus fills.

    Exactament com fan a Asturies, no et sembla?

    ResponderEliminar
  6. Campana sobre campana... villancicu nadaliegu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.