31/12/11

‘N’Ast. Cartafueyos d’ensayu’, númberu 7


Pablo R. Guardado
L’Asociación Cultural N’Ast asoleyó’l númberu 7 de la revista ‘N’Ast. Cartafueyos d’ensayu’. Ésti inclúi un ‘Manifiestu pola documentación hestórica asturiana espoliada’ impulsáu pol coleutivu.

El manifiestu, que tien l’apoyu d’ocho organizaciones, centra esti númberu de los cartafueyos y vien acompañáu de dos entrevistes: a Daniel Cueli, direutor de la revista, y a Javier Cubero, responsable d’organización de N’Ast. Yá na estaya d’ensayos, los llectores van atopar nesti exemplar les firmes de Carlos Blanco, que presenta un artículu sobre Asturies vista a la lluz de los plantegamientos d’Oswald Spengler; de Xuan Porta, con un trabayu sobre l’osu na cultura asturiana; d’Inaciu Galán, nun análisis del papel de les llingües indíxenes y del castellán nos procesos d’independencia d’América del Sur; de Xaviel Vilareyo, que torna tamién a les páxines de la revista con un trabayu toponímicu; d’Isaac G. de la Arada, que presenta un artículu nuevu de calter eminentemente científicu sobre los procesos d’almacenamientu d’hidróxenu; y d’Eduardo Abad, con un trabayu etnográficu sobre la fragua de Fonteta (Ayande). Pa zarrar el númberu, inclúise’l testu del pregón XII Fiesta de la Oficialidá de la Llingua Asturiana en Bimenes (2008) escritu y lleíu por Xuanxo Mariño.

Les persones interesaes en facese con esta edición nueva de los cartafueyos d’ensayu de N’Ast pueden facelo na sede del coleutivu (L’Ayalga), asitiada na cai Prendes Pando númberu 11 de Xixón, o al traviés del corréu lletrónicu nast.oficialida@gmail.com. Nunos díes tamién va tar a la venta nes llibreríes Paradiso (Xixón) y Ojanguren y Cervantes (Uviéu).

Fonte: Asturies.com

3 comentarios:

  1. N'ast, númberu 7...1 de enero de 2012, 14:49

    Esti númberu tien muncho altor, a mí gustóme especialmente'l trabayu sobre l'osu na cultura asturiana pero tolos trabayos son bien bonos.

    ResponderEliminar
  2. Ye ciertu, l'artículu de Xuan Porta l'osu na cultura asturiana ye fantásticu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.