13/9/15

SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ


Cultura obre una línia de subvencions per a la traducció d'obres no literàries al català

 Els ajuts s'han destinat a deu editorials, que publicaran quinze títols

 
El Departament de Cultura ha obert aquest any una nova línia de subvencions per promoure la traducció al català d'obres no literàries, amb l'objectiu de combatre el dèficit existent en aquest àmbit. La Direcció General de Política Lingüística ha atorgat ajuts a deu editorials i quinze títols, els quals tenen com a llengua original l'anglès (set), el castellà (tres), el francès (dues), i l'alemany, el grec clàssic i la combinació d'anglès i castellà (una).

Fins ara, les obres traduïdes que s'han publicat són Serenitat. Viure el regal de fer-se gran, de Wilhelm Schmid (Llibres del 9 Angle); Per amor a la justícia, de Dorothy Day i Simone Weil (Viena Serveis Editorials); La força de la compassió. L'ensenyança del Dalai Lama per al món (A force for good), de Daniel Goleman (Ed. Kairós); El diccionari del diable, d'Ambrose Bierce (Llibres del 9 Angle); Això ho canvia tot, de Naomi Klein (Grup Editorial 62) i Dràcula. La novel·la i la llegenda, de Clive Leatherdale (Editorial Gregal).

Pel que fa les obres que encara han de sortir a la venda sónL'arrelament (L'enracinement), de Simone Weil (Edicions de 1984),Cartes d'una pionera, d'Elinore Pruitt Stewart (Viena Serveis Editorials),Cicatrius (in)visibles. Perspectives feministes sobre el càncer de mama, de diversos autors (Eumo Editorial); Dins el cor del mar (In the heart of the sea), de Nathaniel Philbrick (Raval Edicions); El món en què visc, d'Helen Keller (Viena Serveis Editorials), Guia turística de París (Imatge-9), Guia turística de Londres (Imatge-9), Memòries d'un capellà ateu (títol provisional), de Jean Meslier (Viena Serveis Editorials) i Poètica, d'Aristòtil (Llibres del 9 Angle).

Dins la línia d'ajuts a les entitats per a aquest 2015, la Direcció General també ha donat suport a l'Associació d'Editors de Llengua Catalana amb motiu de la 33a Setmana del Llibre en Català.

Fonte: Nació Digital

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.