16/1/15

Wert denega l’ajut de 6000 euros a les famílies que volien escola en castellà

Fins ara, a Catalunya, només s'han tramitat 3 peticions. El Ministeri d'Educació preveia un miler de sol·licituds

Fonts del Ministeri d'educació han confirmat a SER Catalunya que han denegat les 3 peticions formals que s'han tramitat fins ara a Catalunya de famílies que volien que se'ls hi pagués una escola privada en castellà. És una possibilitat recollida a la Llei Wert a la que segons els càlculs fets en el seu dia pel Ministeri que dirigeix José Ignacio Wert -que va reservar un pressupost de 5 milions d'euros- s'havien d'acollir en el primer any almenys un miler d'alumnes.
La realitat però és que fins al mes d'octubre s'havien formalitzat només tres peticions i que a totes tres, la resposta ha estat negativa. El motiu, segons que han explicat a Ser Catalunya fonts del Ministeri, és que les famílies demandants havien matriculat els seus fills en escoles totalment privades, però catalanes, que no ofereixen una educació diferent de la que els alumnes rebrien a qualsevol escola pública o concertada del seu entorn.
Fonts del Govern espanyol intenten treure ferro a la situació. Asseguren que ara mateix tenen altres 80 peticions pendents d'analitzar a Catalunya, del total de 721 que han rebut a tot l'Estat. Des del Departament d'Ensenyament subratllen que oficialment només tenen constància de les tres sol.licituds rebutjades i que abans de decidir respecte de la resta, el Ministeri s'ha de posar en contacte amb el govern català per comprovar si la petició està fonamentada.
Fonte: Cadena SER

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.