3/5/15

Cinecuentu n'asturianu nel Educa Niemeyer esti domingu


Los actos qu'entamen esti sábadu 2 de mayu de la Selmana de Les Lletres Asturianes y que van siguir demientres tola selmana, van tener un actu más el domingu 3 de mayu. Educa Niemeyer programa'l cinecuento n'asturianu "La mio hermana ye una mofeta" de la escritora Berta Piñán y la illustradora Fracesca Assirelli: "Naide m'avisara primero, naide me dixera nada, pero dende'l principiu, dende que nació y yo la vi, supi que la mio hermana yera una mofeta".

El sábadu, 2 de mayu, va entamar la Selmana de les Lletres Asturianes qu'entama y empecipia la Conseyería de Cultura con visites en llingua asturiana al Muséu de Belles Artes d'Asturies. Esi mesmu día, a les 19.00 hores, va celebrase n'A Caridá el "Homenaxe ás nosas lletras", un actu nel que se van lleer testos lliterarios en gallego-asturianu. Tamién se va presentar el sestu númberu de "Trabatel-Revista Eonaviega de Lliteratura", que se va regalar a los asistentes. L'actu va pesllar con un conciertu de la Banda de Gaites "El Trasno".

Fonte: Asturnews

3 comentarios:

  1. Hai qu'enllenar de conteníos el Niemeyer, y si ye con motivu de la Selmana de les Lletres Asturianes, meyor que meyor.

    ResponderEliminar
  2. El Centru Niemeyer paez que yá ñació con güeyaura quiciabes pol so allugamientu n'Avilés.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.