3/2/15

El BNG alerta que l'ús del gallec pot desaparèixer «en quaranta anys»

El partit galleguista acusa el PP de voler "enfonsar el país i la llengua"

Els populars responen que el Bloc pretén "imposar a la gent què ha de parlar"

El Bloc Nacionalista Gallec (BNG) alerta que amb les actuals polítiques lingüístiques practicades per la Xunta de Galícia, "l'ús del gallec poc desaparèixer en 40 anys" i retreu al Partit Popular tenir la intenció de "enfonsar el país i la llengua".

Així s'ha expressat aquest dimarts al parlament gallec la diputada del BNG Ana Pontón, en el marc d'una intervenció en què ha instat al govern d'Alberto Núñez Feijoo a cumplir les resolucions aprovades per aplicar el Pla General de Normalització de la Llengua Gallega, alhora que ha establert una relació entre els mals resultats econòmics i les pitjors dades d'ús de la llengua, per afegir que el PP vol convertir el gallec "en una resta arqueològica".

Segons un comunicat del mateix BNG, Pontón ha tingut resposta del portaveu del PP, Agustín Baamonde, que ha acusat a aquest partit de voler "imposar a la gent què ha de parlar", malgrat que el mateix diputat popular ha reconegut una disminució "preocupant" del nombre de gallegoparlants, tot i desvincular aquest fet a raons polítiques.

Fonte: Nació Digital

2 comentarios:

  1. Y ye más ciertu entá que si non se llogra la oficialidá l'asturianu va sumir de la faz de la tierra nun par de xeneraciones.

    ResponderEliminar
  2. Cuerre más pelligru entá l'asturianu qu'el gallegu al non haber oficialidá.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.