7/6/10

Campaña mediu ambiental n'asturianu en Llaviana


Llaviana fai una campaña de sensibilización ambiental n’asturianu.

La Conceyalía de Mediu Ambiente y la Oficina de Normalización Llingüística del Conceyu de Llaviana entamen una campaña de sensibilización por cuenta de la cellebración del Día Mundial del Mediu Ambiente. Con esta iniciativa lo que se quier ye concienciar a la ciudadanía del pelligru que suponen les acumulaciones illegales de basura, y de la necesidá de respetar y cudiar la natura.


La campaña va desenvolvese n'asturianu, col aquel de garantizar qu’esta llingua tea presente en tolos ámbitos, faciendo por que nun quede arrequexada nel ámbitu cultural. Quier treslladase a los y les llavianeses que l'asturianu ye una llingua válida pa cualquier temática y situación comunicativa y que, lo mesmo que'l paisaxe asturianu, necesita de respetu y proteición pa que nun se pierda.El proyeutu que se va poner en marcha consiste, nesta primer fase, na colocación de carteles informativos, anque yá ta previsto siguir cola campaña nos meses vinientes col diseñu de midíes complementaries.
Fonte: RTPA-Estaya d'asturianu

4 comentarios:

  1. Ye una perfeuta argumentación y aplicación de la campaña mediuambiental n'asturianu. Con una bona programación sedrá perbeneficiosa pa Llaviana, pa les neños y xentes adultes, y tamién pal asturianu. L'asturianu llingua oficial.

    ResponderEliminar
  2. Ye un entamu a espardir per tol país y en toa triba d'estayes.

    ResponderEliminar
  3. L'asturianu llingua oficial... naturalmente :-)

    ResponderEliminar
  4. Moltes gracies pol tu desinteresau y permanente apoyu pa la nueso llargu y trabaxosu camín de la oficialidá del asturianu, David.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.