29/10/14

Conveni amb Andorra per conèixer l'estat de l'ús social del català

L'objectiu és disposar d'informació global de la situació de la llengua

El Consell Executiu ha aprovat la subscripció d'un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i el Ministeri de Cultura andorrà que ha de permetre dur a terme una enquesta sobre l'ús social de la llengua catalana al Principat. El conveni respon a la voluntat d'estendre l'Enquesta d'Usos Lingüístics a tots els territoris de parla catalana, amb l'objectiu de disposar d'informació global de la situació de la llengua. El conveni estableix els termes de la cooperació metodològica, l'intercanvi d'informació i els acords tècnics necessaris entre els dos governs per realitzar el treball i garantir la màxima comparabilitat amb els resultats d'enquestes i estudis anteriors al mateix territori.

El Ministeri de Cultura andorrà es farà càrrec de les despeses derivades del treball de camp, el processament i la difusió de les dades, mentre que la Direcció General de Política Lingüística del Govern assumirà amb recursos ordinaris propis les tasques d'assessorament i formació metodològica per a la realització i l'anàlisi de l'enquesta. El termini d'execució del treball de camp serà de tres mesos i el del lliurament dels resultats principals, de sis. El procés haurà d'estar acabat abans del 30 de novembre de 2015.

L'Enquesta d'Usos Lingüístics es realitza cada cinc anys al conjunt del territori de Catalunya. Recentment es va signar un conveni per fer-la extensiva també a l'Alguer, territori que l'any 2004 ja va realitzar un treball sociolingüístic similar, amb el suport del Govern de la Generalitat.
Fonte: Nació Digital

5 comentarios:

  1. Mentanto, n'Asturies siguimos ensin la reconocencia oficial de los nuesos drechos llingüísticos...

    ResponderEliminar
  2. Dos situaciones llingüístiques tan desemeyaes nun mesmu estáu nun puen durar muncho. La oficialidá ye cuestión de tiempo.

    ResponderEliminar
  3. La discriminación que carez la llingua asturiana pola falta d'oficialidá, énte les otres llingües del Estáu nun pue durar muncho más. Ye cuestión de tiempu y voluntá.

    ResponderEliminar
  4. ...y de la llucha de la xente asturiano pola so llingua, que ye una custión perimportante...

    ResponderEliminar
  5. Oficialidá bien necesaria, yá.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.