9/5/11

Un mosso d'esquadra denuncia a dos municipales pol catalán

El van aturar a Barcelona i s'haurien negat a adreçar-s'hi en l'idioma dient “això és Espanya i et parlo en espanyol”

Notícies de Barcelona

Un agents dels Mossos ha denunciat dos urbans de Barcelona per negar-se a atendre'l en català. Els fets van passar el 9 de febrer, a la ronda de Sant Pau, quan els agents de la urbana van veure una moto a gran velocitat fent zig-zag entre els vehicles, segons l'atestat de la urbana, recollit per Europa Press.
El motorista, que anava a 90 km/h, va ser interceptat al carrer Comte d'Urgell, i els agents li van explicar en castellà el motiu del control. L'home, que es va identificar com a mosso fora de servei, els va contestar que ell només parlava en català, i un dels urbans, segons l'atestat, va contestar-li “sense cap falta de respecte” que havia parlat en castellà, perquè li havia sortit de “manera espontània”. Segons la denúncia del mosso, en canvi, l'urbà li va dir amb menyspreu: “No en tinc cap obligació; això és Espanya i et parlo en espanyol”.
El mosso, segons la versió dels urbans, es va mostrar alterat i va contestar: “Ets un feixista i estàs fent repressió lingüística al català”. El denunciant, que va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia, assegura que va tornar-se a identificar com a mosso per fer veure a l'agent que la seva negativa era “il·legal”. Després va trucar al 112 per avisar els seus superiors. Al lloc es van presentar un sergent, un inspector dels Mossos i un cap de la Guàrdia Urbana, que van tenir “una actitud de retret” cap al mosso, segons consta en la denúncia.
El judici de faltes per aquests fets se celebrarà el proper 28 de juny.

Fonte: diari avui

11 comentarios:

  1. El clàssic i tipic picabaralla que contemplem i patim des de fa temps i diàriamente entre els mossos d'esquadra i els municipals a tot Catalunya i particularment a Barcelona només serveix per danyar la imatge del catalá i tot motivat exclusivament per gelosia i problemes polítics, ja està bé de lluites intestines pel poder!

    ResponderEliminar
  2. Ja ho fa bé aquell vell refrany que diu "no hi ha pitjor falca que la de la mateixa fusta"... moltes vegades els més radicals catalanistes són els fills d'aquella gent vinguts de fora.

    ResponderEliminar
  3. home, si penses que el dret a parlar la teva llengua n'és un acte de "radicalisme"....
    però t'has confòs amb el refrany. No és adient aquell que dius tu,és més adient el que parla de la sobreexcitació dels conversos,els que per a reafirmar-se dins la nova condició(ells mateixos i de cara als altres)sembla que hi són més papistes que el Papa.

    ResponderEliminar
  4. Exacte refranero, aquesta és la veritat els nous conversos al catalanisme són els realmente perillosos per la seva gran afany de demostrar-se a si mateixos i als altres les seves profundes conviccions polítics-socials. També passa sovint al país basc, són molts del més destacats ultranacionalistes.

    ResponderEliminar
  5. Oriol-Jaume-Miguel:

    - LA picabaralla
    - danyar > fer mal
    - catalÀ
    - fa bé > ???
    - gent vinguts > gent vinguda
    - EL afany
    - polítics-socials > político-social

    Això per no parlar del tuf del teu discurs.

    ResponderEliminar
  6. Gràcies per la classe particular, sembles un professor voluntariós encara una mica carregós.

    ResponderEliminar
  7. professor particular12 de mayo de 2011, 9:16

    Miquel:
    encara ---> encara que

    ResponderEliminar
  8. Et des per aludit per l'escrit de Miquel? em sembla que hi ha molt radical disfressat.

    ResponderEliminar
  9. la Vall de Núria12 de mayo de 2011, 13:49

    sí, Miquel n'és un d'ells....

    ResponderEliminar
  10. ¿Dius un d'ells?... pot ser. El senyor Ayuso és un home molt ben informat i amb vocació d'impartir ensenyament del catalá que amb seguretat va haver d'estudiar amb dedicació durant molts anys, s'agraeix. Però se li veu el llautó nacionalista radical, la moderació sempre és aconsellable.

    ResponderEliminar
  11. sí, un d'ells. Potser que els que tinguin vocació d'impartir l'ensenyament del castellà no en tinguin el llautó nacionalista radical,és clar, aquests en tenen moderació.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.