30/4/15

La 36 Selmana de les Lletres entama'l 2 de mayu con visites guiaes a Belles Artes y un homenaxe en A Caridá

El lema Semar palabres, texer futuru va presidir tolos actos institucionales


   La 36 Selmana de les Lletres, qu'organiza la Conseyería d'Educación, Cultura y deporte del Principáu entamará'l 2 de mayu con visites guiaes al Muséu de Belles Artes dende les 12 de la mañana y un homenaxe "a nosas lletras" que se va desenvolver a lo llargo de la tarde en A Caridá. El lema Semar palabres, texer futuru va presidir los actos institucionales, conciertos, recitales, presentaciones de llibros y actividaes infantiles.
La Selmana de les Lletres, ye una de les cites más importantes del calendariu cultural asturianu, creada hai tres décades pol Gobiernu del Principáu pa complementar el Día de les Lletres Asturianes que se celebra'l primer vienres de cada mes de Mayu. Llega anguaño con un programa d'actos centráu na lliteratura escolar y que tien l'oxetivu d'axuntar presente y porvenir lliterariu. El lema Semar palabres, texer futuru va presidir los actos institucionales, conciertos, recitales, presentaciones de llibros y actividaes infantiles que s'entamen con esti motivu ente'l 2 y el 10 de mayu.

   Les actividaes entamen el sábadu 2 de Mayu con visites guiaes n'asturianu al Muséu de Belles Artes que van desenvolvese esi sábadu pela mañana y pela tarde. Y a les 7 de la tarde con un Homenaxe "ás nosas lletras" que va desenvolvese nel Auditorio da Casa das Quintas y que va consistir na presentación del sestu númeru de "Trabatel. Revista eonaviega de lliteratura", la llectura pública institucional de textos lliterarios en gallego-asturiano y l'actuación de la Banda de Gaites El Trasno.

   El llunes 4 les actividaes treslládense a Grau, a la Capiella de los Dolores, cola presentación del Premiu "Xuan María Acebal de Poesía" de 2014 y la entrega de diplomes del II Premiu de Poesía Selmana de les LLetres pa escolinos de primaria y secundaria. L'actu tará amenizáu pola actuación musical de Mapi Quintana y Elías García.

   El martes 5, les actividades desenvolveránse n'Uviéu, na Xunta Xeneral del Principáu con visites escolares y l'actu institucional, y Xixón, con un espectáuculu en Llaboral a les 11 de la mañana de Petit Pop en conciertu y la presentación del Premiu María Josefa Canellada a les 19:30 hores nel Centru Municipal Integráu Atenéu de La Calzada.

   El miércoles n'Uviéu desenvolverase nel Paraninfu de la Universidá una llectura siguida del Quixote recién asoleyáu na so versión en llingua asturiana. Y pela tarde, a les 7, na Biblioteca d'Asturies en El Fontán habrá una mera redonda sobre "El Cómic n'Asturianu güei" y la presentación del Premiu 2014 Alfonso Iglesias de Cómic.

   El xueves 7 inauguraráse na Antigua Pescadería Municipal d'Avilés la II Feria del Llibru y el Discu n'Asturianu que tará habierta hasta domingu día 10 y en Tuña (Tinéu) presentaráse pola tarde'l Premiu Xosefa Xovellanos de 2014.

   EL sábadu será en Xixón el Día de les Lletres, con actu escolar na Escuela Pública Manuel Martínez Blanco pela mañana.

   Y el sábadu 9 de mayu finará con otra xornada de visites guiaes al Muséu de Belles Artes.
El programa completu pues
Documentación: Programa completu de la 36 Selmana de les Lletres                     Fonte: asturnews.com

2 comentarios:

  1. Hai muncha collaboración per parte de les llibreríes y tiendes de tola xeografía asturiana (consultar el desplegable na columna esquierda) y eso ye bien bonu.

    ResponderEliminar
  2. La verdá que ye un perbón esfuerzu dacuando pocu reconocidu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.