30/11/12

Dia de les Llibreríes


Els escriptors consideren les llibreries "trinxeres davant de la incultura"


L'Associació Col·legial d'Escriptors (ACE) ha redactat un manifest a favor de la celebració del Dia de les Llibreries i dóna suport públicament al paper que tenen les llibreries com "finestres de llibertat i trinxeres davant de la incultura".

Antonio Gómez Rufo, en nom de l'ACE, ha declarat en aquest text que l'Associació "fa seu el Dia de les Llibreries". Un any més, se suma a la celebració i "reivindica aquestes llars pròximes on es pot conviure amb els llibres i la lectura, i on segueixen vigents els conceptes d''humanitat i llibertat".

"En temps de menyspreu a la Cultura per part de les institucions públiques i de consideració de la creació cultural com un element sobrant, és essencial no resignar-se i compartir amb els lectors la convicció que la llibertat sense cultura és pobresa, que una societat sense llibres és incompleta", assenyala Gómez Rufo.

"S'arremolinen les amenaces des de les institucions, les noves tecnologies, la crisi econòmica i la ceguesa dels responsables governamentals a la política cultural en general i al sector del Llibre en particular. Per això, ara mateix, les llibreries són trinxeres davant de la incultura. Allà on hi hagi oberta una llibreria no hi haurà misèria intel·lectual; allà on un llibreter aixequi el tancament del seu establiment per al refugi dels lectors la vida seguirà el seu curs", afegeix.

SEGONA CONVOCATÒRIA

Aquest divendres, 30 de novembre, es farà per segona vegada a tot Espanya El Dia de les Llibreries. Totes aquelles llibreries que estan afiliades a CEGAL (Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters) estaran obertes fins a les 22.00 hores, faran un 5% de descompte a totes les seves compres i s'ompliran d'activitats per als lectors: lectures, trobades amb autors i firmes d'exemplars, contacontes, col·loquis i activitats d'animació.

El Dia de les Llibreries és un esdeveniment festiu que se celebra anualment l'últim divendres del mes de novembre per donar a conèixer les llibreries espanyoles, la seva gran diversitat, els seus serveis i el seu dinamisme com a col·lectiu, així com també per recordar el paper que tenen els comerços de proximitat en el manteniment del teixit

Fonte: Europa Press

2 comentarios:

  1. Y solo hai un día de les llibreríes al añu? ¡qué pena!

    ResponderEliminar
  2. Ye un escelente momentu y el día perfeutu p'averase a una llibrería y mercar un llibru a lo menos, ye la ocasión más indicada pa faer un prestosu regalu y amás te faen un descuentu.

    ResponderEliminar

Los comentarios tán pendientes de moderación. Espublizaránse lo primero dable.